Ingredienser

8

personer

4 stk

eggehvite

3 dl

sukker

6 stk

gelatinplater

1 dl

vannkokende

kokosmasse

60 g

Delfiafett

50 g

mørk kokesjokolade


Tilberedningstid: 5h

Hvis du er glad i kokosboller, er dette kaken for deg! Siri Fossing bak bloggen Rett fra Hjertet står for oppskriften, som både er glutenfri, og som kan lages både to og tre dager i forveien.
Obs: Det er viktig å piske marengsblandingen lenge nok, og pass også på at gelatinen ikke kokes. Den skal bare piskes ut i det ferdigkokte, varme vannet.
Slik gjør du

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem ut vannet og smelt platene i 1 dl kokende vann.


2. Finn frem sukker, eggehviter og kjøkkenmaskin/mikser. Stivpisk eggehviter og sukker. Det tar cirka mellom 15 og 20 minutter på full guffe med miksmaster. Når du tror det er stivt nok kan du godt piske litt til. Smak før du gir deg med piskingen, sukkeret skal være helt oppløst, det skal være en glatt masse.


Viktig: Hell den flytende gelatinen i mens du pisker. Litt og litt, i en tynn stråle. IKKE VENT MED GELATIN TIL DU ER FERDIG MED Å PISKE.


3. Smelt sjokoladen sammen med delfiafettet i vannbad. Dette gjør du ved å ha en stor gryte halvfull med vann på middels varme, og ha sjokoladen og delfiafettet i en liten gryte som står i det varme vannet. Pass så ikke vannet koker og at det spruter vann oppi den lille gryta


4. Strø kokosmasse i bunnen av en kakeform. Har du plass til et kakefat i kjøleskapet, kan du godt fjerne bunnen av kakeformen, og setter ringen rett på fatet. Så strør du kokosmasse oppi der. En vanlig rund kakeform gir en ganske flat kake, så jo mindre form – jo høyere kake. Ha marengsen oppi. Hell den smeltede sjokoladen forsiktig over marengsen.


5. Strø gjerne 2-3 ss kokosmasse over sjokoladen. La stå i kjøleskapet over natta, eller i minimum 4 timer. Du kan også lage den både to og tre dager i forveien, da den holder seg bra en god stund. Bruk en kniv langs kanten før du tar av kakeformen, så kaka ikke henger fast.